Verslag: grote schoonmaak SAO Apeldoorn

Op maandag 1 juli vond de jaarlijkse grote schoonmaak van ons clubhuis ‘De Haven’ plaats. Lees verder voor een kort verslag van Gertie Schol. 

Zoals al vele jaren aan het eind van ieder seizoen  gebruikelijk is, werd op maandag 1 juli weer de “grote” schoonmaak van ons clubhuis gehouden.

Hiervoor waren aanwezig: Alie en Evert Horst, Minie en Willem Steman, Frans Haket, Harrie Hurenkamp, Harrie Witteveen, Andries Versloot, Geurt Vink, Rein van Werven, Henk Van Der Pijl, Arie Visch en Gertie Schol.

Dus eigenlijk dezelfde mensen die hier al jaren altijd van de partij zijn. De meesten hebben zelfs daadwerkelijk geholpen met de bouw van dit eigen clubhuis in 1983, dus nu 36 jaar geleden. Wat waren wij toen blij en trots op ons eigen clubhuis. Eerder waren wij n.l. voor de trainingen, clubavonden, spelregelwedstrijden, rapportbesprekingen, etc, afhankelijk van andere verenigingen en accommodaties en zwierven we door heel Apeldoorn. Misschien dat wij daarom nog altijd zo betrokken zijn.

Maar toch zouden wij het fijn vinden dat ook mensen van de jongere generatie zich eens wat meer bij dit soort activiteiten zouden laten zien. Wij doen dit nog graag, maar worden toch een jaartje ouder. Verjonging is ook belangrijk. Uiteindelijk maakt de jeugd ook gebruik van dit gebouw.

Alles werd weer eens extra onder handen genomen, De vloeren werden geschrobd, de ramen gewassen, de toiletten extra schoongemaakt, de bestuurskamer opgeruimd, etc. Alles ziet er nu weer fris uit. Alie nam alle kleedjes en gordijnen mee om deze thuis uit te wassen en verdient hier voor extra dank.

Na het werk werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog even gezellig nagepraat. De ‘vaste’ maandelijkse schoonmaakploeg werd nog extra bedankt met een cadeaubon.

Tot volgend jaar maar weer!

Gertie Schol