RSV wint NK Spelregels voor jeugd

De Rotterdamse Scheidsrechtersvereniging (RSV) heeft het NK Spelregels voor jeugd gewonnen. Deze spelregelwedstrijd werd op zaterdag 1 juni georganiseerd bij de SAO Apeldoorn.

De RSV was met maar liefst drie jeugdteams naar het NK gekomen. De RSV eindigde met deze teams als eerste, tweede en vijfde. Het team van voetbalclub OSV uit Oud-Beijerland werd derde. Voetbalclub vv Reutum had twee teams afgevaardigd en werd daarmee vierde en zesde. 

De SAO Apeldoorn feliciteert de RSV met het behaalde kampioenschap. Daarnaast bedanken we de andere verenigingen voor hun enthousiaste deelname. Tenslotte bedanken we alle vrijwilligers voor de organisatie!

Onder de foto vindt u een uitgebreid verslag, geschreven door Gertie Schol. 

De RSV nam deze prachtige beker mee naar Rotterdam.

 

Landelijke Spelregelfinale Jeugd 2019

Op 1 juni 2019 werd in Apeldoorn deze landelijke finale  gehouden. Door diverse afschrijvingen deden er helaas slechts 6 teams van 2 tallen mee. Toch werd het een fijne en spannende dag en de afwezigen hebben veel gemist.

Na de opening van de wedstrijd door Johan Suurd van het hoofdbestuur van de COVS en de uitleg van de regels door wedstrijdleider Dick Visser werd er begonnen met 1 ronde meerkeuze vragen en hierna een beeldvragen ronde. Van het begin namen de teams van RSV de leiding en en werd het duidelijk dat het voor titelverdediger Reutum moeilijk zou worden om de wisselbeker weer mee te nemen. Na de gezellige lunch en nog diverse rondes werd, namens  de mensen van de administratie, Dick en Erwin Dam, door Dick Visser de volgende uitslag bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt. 

1.  RSV 1 Giovanni / Isabelle 120 punten
2.  RSV 2 Bart / Enrico 110 “
3.  OSV Daan / Rick 107 “
4.  Reutum Coen / Ralf 97   “
5.  RSV 3 Erik-Pieter / Marijke 85   “
6.  Reutum Jaap / Mick 66   “


Aan Reutum dus de taak om volgend jaar de wisselbeker weer terug te winnen en dat is volgens teamleider Theo Stevelink ook hun streven.

Voorafgaande aan de prijsuitreiking sprak Gertie Schol namens Apeldoorn zijn complimenten en dank uit aan deelnemers, wedstrijdleiding en administratie. Een speciaal woord van dank ging uit naar Henk van der Pijl, die niet alleen de catering maar ook het totale prijzenpakket, waaronder een persoonlijk aandenken voor de deelnemers geregeld had. Ook Frans Haket van de SAO, die samen met Henk de totale verzorging van deze gezellige dag  voor hun rekening hadden genomen, werd niet vergeten.

Deze wedstrijd is zeker voor herhaling vatbaar. Dus tot volgend jaar met hopelijk meer deelnemers.

Gertie Schol.