Spelregelvragen SAO Apeldoorn ronde 8

Spelregels SAO

Donderdag 7 november stond de achtste ronde van de interne spelregelcompetitie op het programma. Bekijk hier de vijf spelregelvragen en de antwoorden.

Vraag 1:
Hoe wordt bepaald op welk doel de serie strafschoppen na het einde van een wedstrijd wordt genomen?
A. De scheidsrechter bepaalt met behulp van de kleur of zijde van de tossmunt het doel en tost zelf. De winnende kleur of zijde is de keuze van het doel waarop de strafschoppen worden genomen.
B. De partij die bij de aanvang van de wedstrijd de beginschop nam mag dat doel kiezen.
C. De winnaar van de toss voor aanvang van de strafschoppenserie mag dat doel kiezen.
D. De partij die bij de aanvang van de tweede helft de beginschop nam mag dat doel kiezen.

Vraag 2:
Na het scoren van een doelpunt zie je vaak dat een speler zijn shirt omhoogtrekt en op zijn onderkleding iets laat zien. Wat mag daarop staan? A. Een persoonlijke afbeelding
B. Een slogan
C. Het logo van de fabrikant
D. Een persoonlijke uiting

Vraag 3:
De doelverdediger heeft de bal in zijn bezit gekregen. Vervolgens werpt hij de bal (staande in zijn eigen strafschopgebied) opzettelijk in het gezicht van een tegenstander die zich buiten het strafschopgebied, maar binnen het speelveld bevindt. Hoe moet het spel worden hervat?
A. Met een strafschop.
B. Met een directe vrije schop buiten het strafschopgebied.
C. Met een indirecte vrije schop buiten het strafschopgebied.
D. Met een indirecte vrije schop op de plaats waar de doelverdediger stond.

Vraag 4:
Een speler die zich op de zijlijn bevindt, beledigt op grove wijze een wisselspeler van de tegenpartij die zich in de dug-out bevindt. De scheidsrechter hoort dit en onderbreekt hiervoor het spel. Hij beslist nu juist als hij:
A. De speler een waarschuwing geeft en het spel hervat met een scheidsrechtersbal.
B. De speler van het veld stuurt en het spel hervat met een directe vrije schop.
C. De speler van het veld stuurt en het spel hervat met een indirecte vrije schop.
D. De speler van het veld stuurt en het spel hervat met een scheidsrechtersbal.

Vraag 5:
Tijdens het spel ziet de scheidsrechter dat een wisselspeler vanuit de dug-out spuwt naar de vierde official. Wat moet de scheidsrechter beslissen nadat hij hiervoor het spel heeft onderbroken?
A. Hij stuurt de wisselspeler weg en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de zijlijn, zo dicht mogelijk bij de plaats van de overtreding.
B. Hij toont de wisselspeler de rode kaart en hervat het spel met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij op de plaats waar de bal was toen hij het spel onderbrak.
C. Hij toont de wisselspeler de rode kaart en hervat het spel met een directe vrije schop op de zijlijn, zo dicht mogelijk bij de plaats van de overtreding.
D. Hij toont de wisselspeler de rode kaart en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal het laatst geraakt werd.

Antwoorden:

1 2 3 4 5
A C B C C