Twee cursussen Verenigingsscheidsrechter in Apeldoorn!

De afgelopen maanden zijn er twee cursussen Verenigingsscheidsrechter van start gegaan in Apeldoorn. Lees verder voor een verslag en bekijk de foto’s.

Deze cursussen worden georganiseerd door de KNVB in samenwerking met de SAO Apeldoorn. De eerste cursus is op 28 november gestart in het clubhuis van de SAO Apeldoorn. Met maar liefst 23 aanmeldingen was de belangstelling voor deze cursus overweldigend! Daarom is op 4 februari een tweede cursus gestart bij WSV Apeldoorn. Ook voor deze cursus waren er al snel voldoende inschrijvingen. Dit betekent dat de clubs in de regio Apeldoorn aan het einde van dit seizoen maar liefst 38 gediplomeerde scheidsrechters rijker zullen zijn. Een prachtig resultaat en een mooie impuls voor de arbitrage in de regio Apeloorn!

De cursus Verenigingsscheidsrechter bestaat uit 4 avonden, waarbij op één avond een oefenwedstrijd gefloten wordt door de cursisten. De nadruk van de cursussen ligt op de praktische vaardigheden die een scheidsrechter nodig heeft om een 11 tegen 11 wedstrijd tot een goed einde te brengen. Daarbij is er ook veel ruimte voor interactie en het uitwisselen van ervaringen.

Aan de cursussen doen scheidsrechters mee van Groen Wit ’62, WSV Apeldoorn, sv Wissel, Eerbeekse Boys, Victoria Boys, Voorwaarts Twello, ZVV ’56, vv Dieren, Turkse Kracht, Rohda Raalte, vv Oene, vv Beekbergen, vv Loenermark, NSC Nijkerk, Veensche Boys en WWNA. Zij worden bij het fluiten van wedstrijden begeleid door praktijkbegeleiders van hun eigen clubs. Ook zij hebben een cursusavond gevolgd om hun scheidsrechters zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. De praktijkbegeleiders zijn onmisbaar voor het opleiden van scheidsrechters. Vanaf deze plaats hartelijk dank!

Tevens willen we vanaf deze plaats WSV Apeldoorn hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van hun accommodatie voor de twee oefenwedstrijden en de tweede cursus.

Ook in de eerste helft van het seizoen 2019/2020 zal er weer een cursus Verenigingsscheidsrechter plaatsvinden in Apeldoorn. De inschrijving voor deze cursus is al geopend. Inschrijven kan hier!

Wil je meer informatie over de cursus Verenigingsscheidsrechter? Stuur dan een mailtje naar secretaris@sao-apeldoorn.nl.