‘Van de Voorzitter’ (41)

ledenvergadering

In de 41e column ‘Van de Voorzitter’ vertelt René Beijen over zijn ervaringen als voorzitter van de SAO Apeldoorn en als scheidsrechter.

Eerste trainingen na vakantie
En dan is er die eerste training na de vakantie. Het weerzien na een paar weken in “De Haven”, een bak koffie en dan de trainingsarbeid met aansluitend de derde helft. Wat een fijne club is die SAO als je op 18 juli (midden in de zomer) met twaalf fanatieke scheidsrechters op het trainingsveld staat. Trainer Gijs had een pittige training op het programma staan en iedereen ging moe en voldaan douchen. Voor mij is dit het verschil om als eenling te trainen of als groep. Het geouwehoer voor de training, het elkaar uitdagen en dollen tijdens de training en dan het drankje en hapje achteraf. Ik had lekker alleen doorgetraind tijdens de vakantie, maar tijdens de gezamenlijke oefeningen op de training werd ik direct uitgedaagd om mijn grenzen weer te verleggen. Dank je wel boys!

Blessures en ander fysiek ongemak
Tijdens de derde helft komen de verhalen. Wat mij opviel was dat er tijdens de zomer al blessures waren. Bij de één een ongelukje en bij de ander speelde een lang lopende blessure weer op. Heel vervelend als de seizoenstart er al weer aan zit komen en de eerste oefenwedstrijden al zijn gestart.

Tijdens de derde helft zit ik aan een tafeltje te praten en stel belangstellend de vraag: hoe gaat het? Nu wel weer goed was het antwoord. Ik ging met enkelklachten voor onderzoek naar het ziekenhuis en kwam terug met een nieuwe heup. Dat is nu vier weken geleden en dit is weer de eerste clubavond waar ik aanwezig kan zijn (gehaald en gebracht door mijn zoon). Ook tijdens blessures en ander fysiek ongemak zijn wij er voor elkaar.

Onderhoud
Tijdens de zomermaanden werk ik mijn intervaltrainingen af op het kunstgrasveld van Loenermark. Wat een prachtige accommodatie die door een enthousiaste groep vrijwilligers wordt onderhouden. Het kunstgras ligt er al weer enkele jaren in, maar de demping is nog perfect. Toch maar eens even “googelen” hoelang het kunstgrasveld er al weer ligt. Ik tref een foto van sportwethouder Nathan Stukker die op 20 april 2015 meteen drietal strafschoppen het kunstgras officieel in gebruik neemt. Dat is alweer ruim vier jaar, maar het voelt als nieuw!

Onze ‘Haven’ is al iets ouder, maar ook bij ons zie je ook wat onderhoud kan doen, dank je wel mannen!

De spelregelwijzigingen
De eerste wedstrijden voor profteams zitten er weer op en tijdens de beelden worden we geconfronteerd met de nieuwe spelregels. De commentatoren geven uitleg. Bas Nijhuis gaf uitleg bij Veronica Inside. Ook de SAO-Apeldoorn geeft op 30 augustus uitleg voor alle geïnteresseerden. Onze deur staat open, je bent van harte welkom. We starten om 20:00 uur.

De Apeldoorn Cup
Zaterdag 17 augustus start de Apeldoorn Cup om 13:00 uur op het terrein van CSV Apeldoorn. De organisatie heeft alles in het werk gesteld om er weer een aantrekkelijke cup van te maken. Onze Aart Bronkhorst heeft de “scheidsrechterspuzzel weer gelegd” zodat elke wedstrijd weer onder goede leiding staat.

Dinsdag 20 augustus en donderdag 22 augustus zijn er wedstrijden om 19:00 uur en om 20:45 uur en op zaterdag 24 augustus worden de finales gespeeld. Het wedstrijdschema staat op de website van CSV Apeldoorn.

De bal gaat weer rollen!

Met sportieve groet, 
René Beijen

René Beijen

René Beijen – Voorzitter SAO Apeldoorn.