Verslag Technisch Weekend 2019

Rick van Bussel en Melvin Brink schreven een prachtig verslag over het Technisch Weekend van de SAO Apeldoorn in Echten. Lees snel verder en bekijk de foto’s!

Nadat ons op donderdagavond een zware training bespaard is gebleven, begon op vrijdag om 13.15 uur het Technisch Weekend van de SAO Apeldoorn. Althans, dat was de bedoeling. Jelle, die besloot om binnendoor van Barneveld naar Apeldoorn te rijden, stuitte achterop een trekker en kwam daardoor een paar minuten te laat. Met een kleine vertraging vertrokken we richting Echten, waar we voor het 2e jaar op rij ons verblijf hadden gevonden voor het Technisch Weekend. Bjorn had via zijn werk een grote bus geregeld waar maar liefst negen man in kon.  

Eenmaal aangekomen op vakantiepark Echten, stond een kop koffie op de 20 scheidsrechters te wachten, 20 want Melvin sloot na de training aan om de groep compleet te maken. De huisjesindeling werd bekend gemaakt en om 16 uur werd eenieder die zou deelnemen aan de training verwacht op het grasveldje. Onder bezielende leiding van Meine de Boer werd een zware training afgewerkt. Sprintoefeningen werden met extensieve intervallen afgewisseld, en iedereen kon deze training goed volgen, mede door de basisconditie die op de donderdagavonden is opgebouwd. Ongeveer een uur na deze training volgde een heerlijk diner. Alle vetten die tijdens de training werden verbrand, waren er tijdens het eten weer dubbel en dwars bij gekomen.

Een aantal scheidsrechters keerden weer terug richting het huisje, terwijl de anderen in het bruine café bleven. Om 20:30 uur begon hier de presentatie van oud betaald voetbal (assistent-) scheidsrechter Jeroen Sanders over het managen en leiden van een wedstrijd. Een hele geslaagde presentatie met (soms te) veel interactie vanuit de zaal. Tijdens deze presentatie zagen we hoe lastig het kan zijn om een speler of trainer uit zijn emotie te krijgen. Als het managen na deze presentatie niet goed zit in de tweede seizoenshelft…

Na de presentatie was er nog de gelegenheid om even met elkaar na te praten onder het genot van een drankje. Ook werden Aart Bronkhorst en Gerard Jansen nog even in het zonnetje gezet voor hun harde werk tijdens de lotenverkoop. Hiermee word namelijk een groot deel van het Technisch Weekend mogelijk gemaakt, hulde mannen! Vervolgens ging de groep die de volgende dag naar Oldenzaal zou gaan voor het arbitragecongres snel huiswaarts, niet om te slapen, maar om nog even optimaal voor te bereiden op wat komen zou. In huisje 15 werden er nog even gekaart, maar al snel -lees 1:30 uur- gingen ook hier de lichtjes uit.

Om 7:45 ging een groep van 10 man naar Oldenzaal om het arbitragecongres bij te wonen met onder andere een zeer interessante lezing van Björn Kuipers. Hierna volgden een aantal workshops gegeven door Rob Dieperink, Patrick Voogsgeerd en Franklin Berg. Bij de spelregels werden aan ons een aantal zeer zeldzame vraagstukken voorgelegd, waarmee menig scheidsrechter het toch nog erg moeilijk had. Aan het einde van deze workshops werden de prijzen uitgereikt waarbij een duo van de SAO, gevormd door André Kleverwal en Richard Bakker, ook nog een prijs wonnen! Terwijl deze groep in Oldenzaal vertoefde werd er op vakantiepark de Westerbergen niet stil gezeten! Om 10:30 uur werd namelijk een duurloopje gedaan en de overige deelnemers waren fanatiek aan het midgetgolven. In de middag namen de “thuisblijvers” deel aan een potje boogschieten. Om 18:30 uur werd er avond gegeten in het restaurant waar we de rest van de avond ook konden verblijven. De barbecue werd aangestoken en er werd gegeten voor 10, gelukkig was er ook meer dan genoeg om van te smullen! Ook op deze avond deelde de groep zich weer op na het diner, richting het huisje om daar te nog een potje te kaarten of in het restaurant blijven om daar te genieten van een drankje. Om 21:30 uur kwamen we nog tezamen voor de scheidsrechters-quiz, waar sommigen wel heel fanatiek aan meededen. Hierbij werden beeldvragen behandeld waarover de scheidsrechters moesten beslissen. Een aantal lastige fragmenten kwam voorbij en dat leverde soms ook discussie op. De podiumplaatsen werden na de laatste vraag verdeeld. Remon Tulen aan kop, werd gevolgd door Nicholas Henon en Melvin Brink. Na de quiz werden wilde plannen gesmeed om ’s avonds nog naar Hoogeveen of Meppel te gaan, hier is uiteindelijk niks van terecht gekomen. Helaas! Tot in de late uurtjes waren we te vinden bij het café, maar uiteindelijk zijn we allemaal huiswaarts gegaan, de één om te slapen, de ander om nog even een potje te kaarten –lees het weekend feestelijk af te sluiten.

De volgende ochtend besloot een select groepje gebruik te maken van het zwembad om de vermoeidheid er deels uit te zwemmen. Nadat iedereen de huisjes schoon had achtergelaten en de sleutel had teruggegeven werd er gebruncht. Er was eten in overvloed, letterlijk, want er bleef genoeg over! Nadat iedereen elkaar gedag had gezegd ging eenieder weer huiswaarts. We kunnen terugkijken op een geslaagd Technisch Weekend!

Rick van Bussel en Melvin Brink

Link naar het fotoverslag