In memoriam: Johan de Groot

memoriam

Afgelopen weekend bereikte ons het droevige bericht dat ons Lid van verdienste Johan de Groot is overleden. Johan was een trouw lid die gedurende vele jaren enorm veel voor de SAO Apeldoorn en de arbitrage heeft betekend.

Zo was Johan 25 jaar lang trainer van onze vereniging en heeft hij in die hoedanigheid menig scheidsrechter naar een goede conditie geholpen. Zijn motto was: ‘Als je nog kunt praten, kan je wel een extra rondje maken’. Ook heeft Johan enthousiast meegeholpen bij de bouw van ons clubhuis, waarbij zijn beroep als metselaar goed van pas kwam. In de jaren daarna maakte hij bij de grote schoonmaak vaak de stoep nog grondig schoon.

Op bestuurlijk vlak heeft Johan ook een aantal jaren de handen uit de handen gestoken door onder andere zitting te nemen in het bestuur en de ontspanningscommissie.

Voor de KNVB was Johan een betrouwbare scheidsrechter en later een enthousiaste begeleider en rapporteur. Menig beginnende scheidsrechter voorzag hij van adviezen. Het kenmerkte Johan dat hij zijn pupillen vaak bleef bezoeken, ook als zij verdere stappen zetten in de arbitrage. Hij kon erg enthousiast vertellen over scheidsrechters die hij begeleid had en die nu mooie stappen zetten.

Onder dat alles was Johan bijzonder bescheiden. Hij deed al deze dingen omdat hij ze mooi vond om te doen en hoefde daarvoor naar zijn mening niet bedankt te worden. Voor al zijn verdiensten voor de club kunnen wij Johan alleen maar zeer dankbaar zijn. Dat blijkt ook uit zijn lidmaatschap van verdienste.

Wij zijn bedroefd om het heengaan van een markant lid en wensen alle nabestaanden troost en sterkte toe.