Jeremy van der Ley geniet in Portugal

De Apeldoornse assistent-scheidsrechter Jeremy van der Ley is momenteel op trainingskamp in Portugal. Hij vlagde onder andere bij de wedstrijd Ajax – RB Leipzig. Wij vroegen hem naar zijn ervaringen.

Het is al langer bekend dat voetbalteams in de koude wintermaanden een trainingskamp beleggen in het zonnige zuiden. Maar ook scheidsrechters zoeken in de winterstop de zon op! Zo bereiden zij zich optimaal voor op de tweede seizoenshelft. Jeremy van der Ley, een jonge en talentvolle assistent-scheidsrechter uit Apeldoorn, is momenteel met collega-scheidsrechters op trainingskamp in Albufeira, Portugal.

Jeremy van der Ley (links) voorafgaand aan SWZ BOSO Sneek – Vitesse Delft.

Jeremy geniet met volle teugen. “Het gaat hier goed. Het is natuurlijk heerlijk weer en we doen veel leerzame dingen.” In Albufeira trainen de scheidsrechters, ze bezoeken trainingen van voetbalclubs en natuurlijk worden er oefenwedstrijden geleid. Woensdag assisteerde Jeremy bij Wim Bronsvoort tijdens de wedstrijd Urk – CFD Quarteirense. Vrijdag vlagde Jeremy bij Stef Veekamp bij de wedstrijd Borger – GRC’14.

Ajax – RB Leipzig
Zijn mooiste wedstrijd was afgelopen zaterdag live op Ziggo Sport te bewonderen. “De kers op de taart was natuurlijk Ajax – RB Leipzig.” In dit prachtige oefenduel assisteerde Jeremy wederom Wim Bronsvoort. Jeremy’s laatste optreden was tijdens de wedstrijd SWZ BOSO Sneek – Vitesse Delft. Zondag geniet hij van een vrije dag, waarna Jeremy maandag weer terug vliegt naar Nederland.