KNVB: amateurvoetbal per direct afgelopen

Spelregels SAO

Met het oog op de verlenging van de maatregelen tegen het coronavirus, heeft de KNVB vandaag bekend gemaakt dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat.

Er is besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen voor clubs, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. 

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal zegt op KNVB.nl: “Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven. Voetbal is voor ons belangrijk maar gezondheid staat daar altijd ver boven. Zeker nu. Mocht Nederland voor de zomer toch weer veilig kunnen voetballen en de overheidsmaatregelen worden om die reden afgeschaald, dan ondersteunt de KNVB de verenigingen graag met het organiseren van activiteiten zoals toernooien en oefenwedstrijden.”

Voor het betaald voetbal geldt dat de competities niet voor 1 juni hervat zal kunnen worden. De KNVB beraadt zich nu over diverse scenario’s. Daarbij is het belang van de nationale gezondheid het uitgangspunt, inclusief die van voetballers, trainers en scheidsrechters. 

Uiteraard steunt de SAO Apeldoorn bovenstaande beslissingen van de KNVB. Gezondheid en veiligheid komen altijd op de eerste plaats. 

De KNVB heeft besloten om per direct alle amateurcompetities te beëindigen.