Speel mee met de online spelregelwedstrijd van de COVS!

spelregels

De COVS organiseert wederom een online spelregelwedstrijd. Er wordt zowel een individuele ranglijst als een stand per vereniging bijgehouden. Lees hier alle informatie en doe mee! 

De quiz is verdeeld over tien rondes, die tweewekelijks wordt gehouden. De quiz wordt op dinsdagen op de website van de COVS gepubliceerd. 

Verenigingen kunnen hier op hun clubavonden aandacht aan besteden. Op maandag wordt de quiz gesloten en op dinsdag ontvangen de secretarissen van de verenigingen een overzicht van de juiste antwoorden. Hierdoor kunnen deze besproken en uitgelegd worden op de clubavonden. De antwoorden en standen worden op vrijdag op de COVS-site geplaatst, waarna op dinsdag weer een nieuwe cyclus start.

Wij starten dit jaar op dinsdag 12 oktober. In verband met de herfstvakantie staat deze ronde een week langer open, de tweede ronde start daarom op dinsdag 2 november. Na de winterstop hervatten we de quiz met ronde 5 op 11 januari. Hiermee wordt de laatste ronde dan op donderdag 31 maart afgesloten. 

Ten opzichte van de vorige editie zijn er een paar wijzigingen:

  • Voor het bepalen van de eindrangschikking tellen de acht beste resultaten van een deelnemer mee, iemand kan dus één of twee rondes missen en/of zijn slechtste resultaten vervallen.
  • Voor de verenigingsprijs kijken we naar de gemiddelde scores van de deelnemers van die vereniging, zodat ook kleinere verenigingen een kans maken.
  • Een vereniging moet minstens vijftig keer hebben deelgenomen (dus bijvoorbeeld vijf deelnemers die alle tien de rondes meegedaan hebben of tien deelnemers die vijf keer meegedaan hebben is genoeg). 
  • De winnende vereniging plaatst zich voor het NK-spelregels voor COVS-teams in juni 2022.
  • Wij zullen ook per vereniging een ranglijst bijhouden, die intern gebruikt kan worden.
    N.B. Om privacy-redenen vragen wij de deelnemers om akkoord te gaan met het vermelden van hun naam in de stand(en). Indien zij dat niet willen, dan nemen wij hun resultaten ook verder niet mee.

Beelden vorig seizoen
De beelden die vorig jaar gebruikt zijn, staan nu als oefenstof op de site via deze link