Succesvolle presentatie Christian Mulder

Op donderdag 11 oktober gaf scheidsrechter betaald voetbal Christian Mulder een interactieve en interessante presentatie bij de SAO Apeldoorn. Lees verder voor een korte terugblik met foto’s.

Christian vertelde eerst hoe hij als scheidsrechter het betaald voetbal heeft gehaald en wat hij daarvoor allemaal moe(s)t doen en laten. Daarna werd de presentatie interactiever. Zo besprak Christian met de 50 aanwezige scheidsrechters hoe een scheidsrechter zich bij een club het beste kan gedragen. Ook legde hij uit hoe een scheidsrechter tijdens een wedstrijd kan omgaan met weerstand.

Christian begint aan zijn presentatie.

Na de pauze liet Christian wedstrijdbeelden zien waarmee hij het gebruik van de VAR uitlegde. Daarbij was ook de communicatie tussen de VAR en de scheidsrechter te horen. De avond werd afgesloten met een quiz, waarbij de scheidsrechters moesten oordelen over clips met bijvoorbeeld de duidelijke scoringskans, opzettelijk hands en de elleboog.

De 50 aanwezige scheidsrechters luisteren aandachtig.

Na ruim drie uur presenteren, waarin hij de scheidsrechters non-stop bij de les hield, bedankte Christian alle aanwezigen voor hun aandacht. De SAO Apeldoorn dankt Christian Mulder hartelijk voor de boeiende presentatie en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière! Daarnaast danken wij alle club-scheidsrechters en de scheidsrechters van andere COVS-groepen voor hun actieve deelname!

Voorzitter René Beijen bedankt Christian voor zijn geslaagde presentatie.