Programma Week van de Scheidsrechter

week van de scheidsrechter

In de week van 6 oktober tot en met 14 oktober vindt de jaarlijkse Week van de Scheidsrechter plaats. De scheidsrechtersverenigingen van Apeldoorn, Deventer en Zutphen slaan de handen ineen. Lees verder voor het programma.

De Week van de Scheidsrechter is allereerst bedoeld om de vaak ondergewaardeerde scheidsrechters en assistent-scheidsrechters te bedanken voor hun inzet. Deze week wordt door de drie COVS-groepen in de Stedendriehoek benut om alle aangesloten scheidsrechters een prachtig programma aan te bieden.

Op dinsdag 9 oktober bijt de SZO het spits af met een fysieke training en een lezing over weerbaarheid. Op woensdag staat het thema communicatie centraal bij de DSV in Deventer. Op donderdag komt Betaald Voetbal-scheidsrechter Christian Mulder naar de SAO in Apeldoorn.

Dinsdag 9 oktober (Zutphen)
De avond bestaat uit twee delen en wordt verzorgd door een trainer van de Nederlandse Politie en een instructeur van Defensie. John Elskamp uit Twello houdt zich bij de politie bezig met het aanleren en vergroten van mentale vaardigheden en stressreductie. Marchel Turnhout uit Warnsveld werkt met militairen, die op missie worden uitgezonden en verzorgt in zijn vrije tijd bootcamps. Samen bieden zij een uniek programma aan.

Na ontvangst met koffie of thee tussen 19.00 en 19.20 uur worden twee groepen gemaakt, waarvan er een begint met de buitentraining en de ander met de presentatie. In de pauze, waarin er gelegenheid is om te douchen, wordt vervolgens gewisseld.  Rond 21.30 uur wordt het programma afgerond en kun je onder het genot van een drankje en hapje je ervaringen op en rond het veld met collega’s delen en ontvang je een toepasselijke attentie.

Woensdag 10 oktober (Deventer)
Bij de DSV in Deventer verzorgt Marcel van Schalkwijk een inspirerende en interactieve presentatie over communicatie en het de-escaleren van situaties op het veld. Marcel, zelf scheidsrechter en KNVB-docent, heeft met zijn onderwijservaring veel kennis over dit thema. De avond start om 20.00 uur.

Donderdag 11 oktober (Apeldoorn)
Christian Mulder geeft op donderdag 11 oktober een presentatie over zijn ervaringen in het betaalde voetbal. Voorafgaand aan de presentatie vindt een korte training plaats. De training start om 19.00 uur. Vanaf 18.45 uur kun je je omkleden. Christian begint om 20.00 uur met zijn presentatie. We hopen op 11 oktober veel scheidsrechters te mogen verwelkomen aan de Boerhaavestraat 26.

We zien je graag op een of meerdere van bovenstaande activiteiten tijdens de Week van de Scheidsrechter!