SAO’ers blijken fit tijdens conditietest

Op 16 september organiseerde de SAO in samenwerking met de KNVB en COVS een FIFA-test voor al haar leden en andere belangstellenden. Hilco de Boer, trainingscoördinator van de scheidsrechters in het betaald voetbal, kwam naar Apeldoorn om de fitheid de aanwezigen te testen.

Na een uitgebreide warming-up van André begonnen de scheidsrechters aan het eerste onderdeel, de sprints van 40 meter. De norm voor de test lag op 6.20 seconden, maar Hilco daagde iedereen uit om vooral ook op zijn eigen niveau het maximale eruit te halen. Onderling ontstond er ook de nodige competitie, waardoor een aantal jonge leden zich tot hoge snelheden liet opjutten met tijden rond de 5.50 seconden. Een bijzondere vermelding ook voor onze nestor Harry, die op 76-jarige leeftijd de sprints nog onder de 10 seconden wist te lopen.

Na de sprints was het tijd voor het tweede gedeelte, de intervallen. Hier moest 40 keer 75 meter overbrugd worden in 15 seconden, met tussendoor telkens 22 seconden rust. Voor de deelnemers voor wie die afstand iets te groot was, was er ook de mogelijkheid om een korter parcours te lopen met dezelfde tijden. Tijdens het intervalgedeelte bleek dat uitlopen geen gemakkelijke opgave was, en dat de FIFA-test deels ook een mentaal spelletje is. Maar toch wisten velen ver te komen en een behoorlijk aantal deelnemers wist de test ook te voltooien.

We bedanken Hilco, de COVS en de KNVB voor het mogelijk maken van deze leuke activiteit. Alle deelnemers bedanken we voor het enthousiaste meedoen. Deze test motiveert ons weer om de komende tijd fanatiek door te trainen.

Nog niet eerder bij de SAO geweest en wil je ook eens meedoen? Train gerust een keer vrijblijvend mee op de donderdagavond (aanvang 19:30). Wil je meer informatie, stuur dan een mailtje aan secretaris@sao-apeldoorn.nl.