Verslag Norway Cup 2017

Afgelopen week waren drie scheidsrechters van de SAO Apeldoorn actief op de Norway Cup 2017 in Oslo. De drie SAO’ers waren Jelle Besselsen, Martijn Kieft en Luuk Timmer.

De Nederlandse groep bestond verder uit de scheidsrechters Alex Bos, Thomas Hardeman, Sander Huijs, Pim Weghorst en Luc Wynne. Op vrijdag 28 juli vertrokken de Nederlanders naar Noorwegen. Op zaterdag hadden de mannen een vrije dag, waarbij onder andere het centrum van Oslo en het schiereiland Bygdoy werden bezocht.

Boven, v.l.n.r.: Pim Weghorst, Sander Huijs, Thomas Hardeman en Alex Bos.
Onder, v.l.n.r.: Luuk Timmer, Luc Wynne, Jelle Beselsen en Martijn Kieft.

Van zondag tot en met donderdag werden er op diverse locaties in Oslo poulewedstrijden gefloten. De meeste wedstrijden werden gespeeld op het hoofdcomplex Ekeberg. Om een idee te krijgen van de omvang van het toernooi volgen enkele cijfers: ongeveer 2000 teams, 30.000 voetballers en 450 scheidsrechters deden mee.

Op vrijdag stonden de play-offs op het programma. Jelle floot in de categorie U19 een spannende kwartfinale. Daarna nam Martijn in dezelfde categorie de halve finale voor zijn rekening, met Luuk als assistent. De week werd natuurlijk afgesloten met diverse finales, waarbij alle drie de SAO’ers in actie kwamen. Luuk floot de ‘Poolse’ U16-finale tussen Legia Warschau en Lechia Gdansk, met Jelle als vierde official. Martijn floot de bronzen finale in de U17-categorie tussen Austrheim en Kolbotn.

Luuk Timmer, Alex Bos, Thomas Hardeman, Jelle Besselsen

Het Nederlandse arbitrale team van de U16-finale tussen Legia Warschau en Lechia Gdansk.

Na de lange week genoten de scheidsrechters van een welverdiend (en peperduur) drankje in de Noorse hoofdstad. Op zondag reisde de groep terug naar Nederland, net op tijd om de Oranje Leeuwinnen de Europese titel te zien pakken. De Nederlandse scheidsrechters kunnen terugkijken op een zeer geslaagde, leerzame en gezellige Norway Cup 2017.