Geslaagde spelregelavond bij SAO Apeldoorn

Op vrijdag 30 augustus hield de SAO Apeldoorn een interactieve spelregelavond voor clubscheidsrechters, trainers en voetballers. Lees verder voor het verslag van deze geslaagde avond. 

Vanaf half 8 druppelden de eerste deelnemers binnen en rond 8 uur waren er zo’n 30 aanwezigen, grotendeels scheidsrechters waarvan een aantal ook trainer en speler zijn.

Zij kregen een presentatie van Patrick van Bork en Jelle Besselsen, waarin alle spelregelwijzigingen voor dit seizoen voorbij kwamen. De meeste wijzigingen werden ondersteund door beeldmateriaal, waar enthousiast en goed over gediscussieerd werd. Voor de pauze kwamen onder andere de vernieuwde wisselprocedure, de regels rondom blessurebehandelingen, de vernieuwde scheidsrechtersbal en hoe te handelen als de scheidsrechter de bal raakt aan de orde.

Na de pauze werd uitgebreid aandacht besteed aan de vernieuwde regels rondom hands, met veel beeldmateriaal. Uit de discussies en vragen bleek dat hands een lastige regel was en blijft. Na het zien van vele beelden waren de meesten het er toch wel over eens wanneer er wel en niet afgefloten dient te worden voor hands.

Na nog een aantal kleinere wijzigingen werd afgesloten met een vragenrondje waar goed gebruik van werd gemaakt. Na de presentatie praatten de deelnemers onder het genot van een drankje nog even na en werden sommige discussies nog even voortgezet.

Al met al was het een geslaagde avond met enthousiaste deelnemers. Wij danken iedereen voor de deelname en veel succes in het komende seizoen!