Cursus SO III

Als je scheidsrechter wilt worden bij de KNVB volg je de SO III-cursus. Deze cursus bouwt voort op de dingen die je tijdens de cursus Verenigingsscheidsrechter geleed hebt. In de SO III staan de vaardigheden die je nodig hebt als bondsofficial centraal. Naast aandacht voor de technische kant van het leiden van wedstrijden is er dan ook veel aandacht voor andere zaken waar je als KNVB-scheidsrechter mee te maken krijgt. Bijvoorbeeld hoe je omgaat met weerstand en wat dat betekent voor je gedrag, houding en communicatie. Maar ook hoe je samenwerkt met bestuursleden, kaderleden en trainers. En hoe zorg je dat je als scheidsrechter benaderbaar en aanspreekbaar bent?

Ook deze cursus bestaat weer uit 4 avonden, verspreid over een seizoenshelft. Tijdens deze periode fluit je ook minimaal zes wedstrijden, waarvan 4 met een KNVB-begeleider. Tijdens de cursusavonden is er veel aandacht voor het leren van elkaar en het uitwisselen van ervaringen. Je zal daarom ook merken dat je de dingen die je op de cursusavonden leert vaak al in je volgende wedstrijd toe kan passen. Daardoor maakt je een mooie ontwikkeling door als scheidsrechter.

De SAO Apeldoorn streeft er samen met de KNVB naar om ieder seizoen een cursus SO III te laten plaatsvinden in Apeldoorn. Via deze link kan je je inschrijven voor de eerstvolgende cursus. Heb je vragen, stuur dan een mail aan secretaris@sao-apeldoorn.nl en we helpen je graag verder.