De SAO

Wat is de SAO?
De Scheidsrechtersvereniging Apeldoorn en Omstreken (de SAO) is een actieve vereniging voor voetbalscheidsrechters uit de omgeving van Apeldoorn. De SAO verzorgt op haar prachtige accommodatie De Haven trainingen en activiteiten voor haar leden. De SAO is opgericht op 23 december 1927.

Conditietraining
Onder leiding van onze gediplomeerde conditietrainer Andre Kleverwal wordt er elke donderdagavond vanaf 19:30 uur getraind. De nadruk ligt dan vooral op de fysieke kwaliteiten die cruciaal zijn voor een scheidsrechter. Denk hierbij aan sprinten, keren, remmen en aanzetten, maar ook duurconditie komt aan bod.

Ook in de winter (deze foto is van januari 2018) wordt er flink getraind.

Eens in de zoveel maanden wordt de conditie gemeten met een zogenaamde ‘piepjestest’, zodat iedereen zijn eigen vooruitgang kan bijhouden. Een gemiddelde trainingsavond kent vijftien tot dertig deelnemers.

Spelregelkennis
Naast het verbeteren van de conditie, wordt er bij de SAO ook aandacht besteed aan het verbeteren van spelregelkennis. Na elke training maakt iedereen vijf spelregelvragen, die vervolgens worden behandeld door een docent van de KNVB.

De beste spelregelkenner van het jaar wint een prachtige beker!

Ook geeft eens in de zoveel tijd een actieve scheidsrechter een presentatie met wedstrijdbeelden, bijvoorbeeld over hands, buitenspel of voordeel.

Scheidsrechter Martijn Kieft geeft een presentatie.

En meer…
Op trainingsavonden is het uitwisselen van ervaringen als scheidsrechter uiteraard heel belangrijk. Verder staat gezelligheid bij de SAO hoog in het vaandel!

Zo organiseert de SAO jaarlijks een pokertoernooi, een prachtig technisch weekend, een dartcompetitie, een spelregelkampioenschap en een gezellig voetbaltoernooi. Verder ontvangt de SAO een paar keer per jaar een interessante spreker.

SAO Apeldoorn

Met de SAO doen we mee aan gezellige activiteiten, zoals een zaalvoetbaltoernooi.

De SAO nodigt interessante sprekers uit (zoals professioneel scheidsrechter Christian Mulder) om presentaties te geven.

Darttoernooi SAO

De SAO organiseert zelf ook leuke activiteiten, zoals een darttoernooi.

SAO Apeldoorn – Statuten