De SAO

Wat is de SAO?
De Scheidsrechtersvereniging Apeldoorn en Omstreken (de SAO) is een actieve vereniging voor voetbalscheidsrechters uit de omgeving van Apeldoorn. De SAO verzorgt op haar prachtige accommodatie De Haven trainingen en activiteiten voor haar leden. De SAO is opgericht op 23 december 1927.

Wekelijkse training
Onder leiding van onze gediplomeerde conditietrainer Andre Kleverwal wordt er elke donderdagavond vanaf 19:30 uur getraind. De nadruk ligt dan vooral op de fysieke kwaliteiten die cruciaal zijn voor een scheidsrechter. Denk hierbij aan sprinten, keren, remmen en aanzetten, maar ook duurconditie komt aan bod.

Elke donderdag om 19:30 uur trainen we met zijn allen op ons eigen sportveld!

Eens in de zoveel maanden wordt de conditie gemeten met een zogenaamde ‘piepjestest’, zodat iedereen zijn eigen vooruitgang kan bijhouden. Een gemiddelde trainingsavond kent twintig tot dertig deelnemers.

Spelregelkennis
Naast het verbeteren van de conditie, wordt er bij de SAO ook aandacht besteed aan het verbeteren van spelregelkennis. Gedurende het seizoen beantwoorden we na de training spelregelvragen, die vervolgens worden nabesproken door een ervaren KNVB-scheidsrechter. Aan het einde van het seizoen wordt de spelregelcompetitie afgesloten met een zinderende finale!

Ook geeft eens in de zoveel tijd een ervaren KNVB-scheidsrechter een presentatie met interessante wedstrijdbeelden, bijvoorbeeld over hands, buitenspel of voordeel.

Na de trainingen bespreken we vaak interessante wedstrijdsituaties of spelregels.

En veel meer…
Op trainingsavonden is het uitwisselen van ervaringen als scheidsrechter uiteraard heel belangrijk. Verder staat gezelligheid bij de SAO hoog in het vaandel! Zo organiseert de SAO jaarlijks, een prachtig technisch weekend, een supergezellig voetbaltoernooi en bingo- en pokeravonden! Zie hieronder enkele activiteiten:

In de zomerstop fluiten en vlaggen we op de Apeldoorn Cup!

In de winter gaan we op trainingskamp, ook wel het ‘Technisch Weekend’ genoemd!

Op het Technisch Weekend hebben we (naast veel gezelligheid!) ook een of meer interessante gastsprekers.

Vanwege ons aanstaande 100-jarige jubileum organiseerden we een sponsorloop bij ons clubhuis De Haven.

Verder doen we als SAO mee aan voetbaltoernooien met andere scheidsrechtersverenigingen!

En we organiseren elke zomer zelf ons eigen supergezellige ‘Familietoernooi’!

En we organiseren ontspannende activiteiten in ons eigen clubhuis De Haven, zoals bingo- en pokeravonden!

SAO Apeldoorn – Statuten