Word scheidsrechter bij jouw vereniging

Cursus

In het voorjaar organiseert de KNVB Academie een cursus Verenigingsscheidsrechter in Apeldoorn. De exacte locatie wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Meld je nu aan!

Aanmelden voor de cursus verenigingsscheidsrechter kan via deze link. De minimale leeftijd voor een cursist is 14 jaar en de kosten zijn 79,- euro per persoon.

Opzet
Tijdens de opleiding oefen je op het veld met leiding geven aan 22 spelers en het toepassen van de spelregels. De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten en het leiden van stagewedstrijden binnen de vereniging. Begeleiding is cruciaal voor een beginnende scheidsrechter. Daarom heeft, naast de docent, een zogeheten praktijkbegeleider een centrale rol bij de ontwikkeling van de scheidsrechter.

Bijeenkomsten
Tijdens de vier bijeenkomsten van drie uur komen onder andere aan bod de spelregels, het samenwerken met assistent-scheidsrechters en het volgen en positiekiezen tijdens het spel.

Stagewedstrijden
In minstens vier stagewedstrijden bij de eigen vereniging gaat de scheidsrechter wedstrijden fluiten om zich te ontwikkelen. Hij wordt hierbij begeleid door een praktijkbegeleider.

Praktijkbegeleider
Vanwege de centrale rol van de praktijkbegeleider is het aanstellen van praktijkbegeleiders (een begeleider per drie cursisten) door de vereniging een belangrijke voorwaarde om deel te nemen aan de cursus.

Aanmelden voor de cursus verenigingsscheidsrechter kan via deze link. De minimale leeftijd voor een cursist is 14 jaar en de kosten zijn 79,- euro per persoon.

Meer informatie over de cursus vind je hier. Voor vragen kan je contact opnemen met Snezana Vujovic. Dit kan telefonisch op 0343-499746 of per mail: snezana.vujovic@knvb.nl.

 

Meld je aan voor de cursus Verenigingsscheidsrechter!