Cursus Verenigingsscheidsrechter

De cursus Verenigingsscheidsrechter is voor veel scheidsrechters de eerste cursus die zij volgen. In deze cursus komt alles aan bod wat je nodig hebt om wedstrijden op een groot veld (O13 t/m senioren) bij je eigen vereniging in goede banen te leiden.

In de cursus komen gedurende 4 cursusavonden (meestal verspreid over een seizoenshelft) veel onderwerpen aan bod. Bijvoorbeeld positie kiezen en volgen, toepassen van spelregels, leiding geven aan spelers en spelhervattingen en disciplinaire straffen. Er is ook veel ruimte om gezamenlijk situaties te bespreken die meemaakt in de wedstrijden die je tijdens deze cursus bij je eigen vereniging fluit. Dit zijn er minimaal 4 voor het ervaringsdeel van de cursus. Bij deze wedstrijd word je ook begeleidt door een praktijkbegeleider van je eigen vereniging. De opdrachten voor de cursus hebben altijd te maken met de eigen wedstrijden, wat ervoor zorgt dat ze praktisch en herkenbaar zijn.

De SAO Apeldoorn streeft er samen met de KNVB naar om iedere seizoenshelft een cursus Verenigingsscheidsrechter te laten plaatsvinden in Apeldoorn. Via deze link kan je je inschrijven voor de eerstvolgende cursus. Heb je vragen, stuur dan een mail aan secretaris@sao-apeldoorn.nl en we helpen je graag verder.