SAO wint Jan Willem van Essen Zaalvoetbaltoernooi!

Met een perfecte score van zes overwinningen in zes wedstrijden heeft het zaalvoetbalteam van de SAO Apeldoorn het Jan Willem van Essentoernooi gewonnen. In de finale waren de Apeldoorners met 1-0 te sterk voor Enschede.

Het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi, georganiseerd door de SZO uit Zwolle, vond ook dit jaar plaats in de sporthal van KHC Kampen. Aangemoedigd door meerdere trouwe Apeldoornse supporters (André, Bert, Frans, Marwan), ging de SAO voortvarend van start.

Doetinchem II (4-0) en Enschede II (2-1) werden aan de zegekar gebonden. Met daarbij erg belangrijke doelpunten van onder andere Luca. Vervolgens werd regerend kampioen Deventer met maar liefst 5-0 opgerold! Ook de laatste poulewedstrijd, tegen Nijverdal, werd gewonnen (3-2). 

Het zaalvoetbalteam van de SAO Apeldoorn. V.l.n.r.: Wessel, Bjorn, Sander, Bram (‘persvoorlichter’), Luuk, Muhamed, Matthias, Sander (keeper), Luca en Marcel (begeleiding).

Zo eindigde de SAO met twaalf punten uit vier wedstrijden bovenaan in poule A. In de halve finale moesten de Apeldoorners het opnemen tegen de SZO uit Zwolle, die tweede waren geworden in poule B. Dankzij een 5-1 overwinning stoomde ons zaalvoetbalteam door naar de finale!

In de finale trof de SAO een geduchte tegenstander. Enschede had tot dan toe ook alle vijf hun wedstrijden glansrijk gewonnen. De grootste kansen waren dan ook voor de Tukkers, maar met een aantal katachtige reddingen hield keeper Sander ons in de wedstrijd.

Enschede bleef aanvallen, maar via een snelle tegenaanval schoot topscorer Wessel plotseling de SAO op voorsprong! Hierna was het een kwestie van tegenhouden. Matthias nam dit wel erg letterlijk door een tegenstander met twee armen naar de grond te trekken. Een terechte gele kaart van scheidsrechter Harmelink volgde, waarna de Apeldoorners met een man minder de hectische slotfase moesten zien te overleven. Uiteindelijk klonk de bevrijdende zoemer en vielen de SAO’ers elkaar juichend in de armen!

De toernooiwinst kan gezien worden als een echte teamprestatie. Alle spelers maakten hun minuten en iedereen pikte een doelpuntje mee. De eerste prijs werd trots in ontvangst genomen door ‘persvoorlichter’ Bram, die tegen Nijverdal ook nog een minuutje was ingevallen als keeper en toen zelfs een fantastische assist gaf (op de tegenstander). 

Namens de SAO ontving Bram de ‘Cup met de Grote Oren’. 

De SAO Apeldoorn wil graag de SZO Zwolle, KHC Kampen, de scheidsrechters, EHBO’ers, vrijwilligers en deelnemers hartelijk danken voor het fantastische Jan Willem van Essen Zaalvoetbaltoernooi!