‘Van de voorzitter’ (61)

Van de Voorzitter

In de 61e column ‘Van de Voorzitter’ vertelt René Beijen over zijn ervaringen als voorzitter van de SAO Apeldoorn en als scheidsrechter, waarin hij enkele welkome succesjes bespreekt in deze lastige tijd.

De zomerperiode zit eraan te komen, maar de afgelopen weken hadden we een paar succesjes.

Succes 1
Ons lid Martijn Kieft heeft te horen gekregen dat hij als scheidsrechter is opgenomen in het talententraject betaald voetbal (TTBV). Martijn, namens ons allen, van harte gefeliciteerd!

Succes 2
Enkele dagen na succes 2 kwam het bericht binnen dat 10 (assistent-)scheidsrechters zijn gepromoveerd. Van harte gefeliciteerd met jullie promotie; Muhamed Osman, Bjorn van der Vliet, Peter Stoop, Matthias Hollebeek, Richard Bakker, Delphin de Graaf, Jordin Brouwer, Youri Kuipers, Rick van Bussel en Nicholas Henon.

Succes 3
Wij hebben een lid van ons succesvol kunnen ondersteunen in een tuchtzaak.

Succes 4
Onze inschrijving als SAO-Apeldoorn bij de Kamer van Koophandel was onvoldoende om in aanmerking te komen voor de eenmalige subsidie van € 4000,- van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Je hebt de juiste SBI-code nodig om in aanmerking te komen voor tegemoetkoming schade COVID-19. Zo’n SBI-code hadden wij, ten onrechte, niet. Dat betekende werk aan de winkel voor onze penningmeester. Hij heeft hij bij de RVO een aanvraag gedaan om de juiste SBI-code toe te kennen, waarna wij in aanmerking zouden kunnen komen voor de eenmalige bijdrage van € 4.000,-. Het is druk bij het RVO, maar wij hebben nu de bevestiging dat wij de juiste SBI-code zouden moeten hebben. Nu hopen we ook aan de overige voorwaarden te voldoen. Ik verwacht op termijn een positief besluit, hetgeen bij een kleine vereniging als de onze zeer welkom is in deze lastige tijd. 

Van succesjes worden we blij!

De volgende uitdaging wordt om vanaf 1 juli onze kantine en terras weer in gebruik te nemen in de 1,5 meter samenleving. Gelukkig beschikken we over een ruime accommodatie met terras, dus dat moet gaan lukken. Wij zullen als bestuur korte lijnen houden met de gemeente en Accres omtrent de richtlijnen waaraan we moeten voldoen om op 1 juli open te kunnen gaan met onze kantine. We volgen ook de richtlijnen op de voet m.b.t. de mogelijkheid om na de training weer te kunnen douchen. Als we op 1 juli de kantine mogen openen maar nog niet kunnen douchen zal de 1,5 meter afstand geen probleem zijn. Ik daag jullie allemaal uit om, op gezonde en verantwoorde wijze, de gemiste omzet in de zomerperiode weer goed te maken. 

En dan opeens krijg ik een appje van een lid dat mij raakt. Het berichtje begint met: “Hé René, ik weet niet of je mij hebt gemist op de training maar ik heb een moeilijke tijd achter de rug,” hetgeen vervolgens wordt toegelicht. Gelukkig eindigt het bericht positief: “Ik kom volgende week weer trainen.” Dat berichtje zette mij wel weer met beide benen op de grond. Natuurlijk ’s avonds telefonisch contact gehad en bijgekletst.

Het trainen, de clubavond en de derde helft blijken maar weer eens o zo belangrijk. We hebben er nu al weer 4 buitentrainingen opzitten. Gemiddeld komen er zo’n 15 leden trainen. Dat vind ik een zeer goede prestatie, want de meeste leden komen van buiten Apeldoorn en hebben een langere reistijd dan trainingstijd. De digitale clubavond, die tweewekelijks wordt gehouden, wordt nog steeds goed bezocht.

Blijf goed in contact met elkaar!

Met sportieve groet, 

René Beijen

 

René Beijen

René Beijen – Voorzitter SAO Apeldoorn.