‘Van de Voorzitter’ (76)

ledenvergadering

In de 76e column ‘Van de Voorzitter’ vertelt René Beijen over zijn ervaringen als voorzitter van de SAO Apeldoorn en als scheidsrechter.

Ik wilde beginnen met een foto uit 2021, nog maar 3 weken geleden.

Het veld tijdens een Bundesliga-wedstrijd Bayern München – Arminia Bielefeld.

In 3 weken kan er veel gebeuren: 

  • Het zonnetje doet z’n intrede
  • Corona begint aan de derde golf
  • Definitief einde van de seniorencompetitie
  • Groepstrainingen mogen weer als je jonger bent dan 27 jaar.

Als SAO-Apeldoorn proberen we onze leden zoveel mogelijk bij onze hobby te betrekken. Regelmatig hebben wij digitale clubavonden en dat heeft geleid tot een leuk artikel in de Stentor. Dank je wel Patrick en Bram voor jullie bijdrage.

Op weg naar het nieuwe voetbalseizoen heeft de KNVB het besluit moeten nemen om de seniorencompetities veldvoetbal in de A-categorie niet meer te hervatten. Er is nog hoop voor de jeugdcompetities en het zaalvoetbal. Laten we hopen dat er nog wel een KNVB Regio Cup kan worden gespeeld door de A-categorie, voordat de zomervakantie begint.

Vanaf 1 maart kunnen de groepstrainingen buiten weer worden hervat voor de leeftijdsgroep tot en met 26 jaar. De SAO-Apeldoorn zal de trainingen op donderdag 4 maart weer hervatten voor deze leeftijdscategorie. De aanvangstijd is vanwege de avondklok vervroegd naar 19:00 uur en het clubhuis en de kleedkamers blijven nog steeds gesloten. Het is natuurlijk de wens van alle 26-plussers dat het ook ons is gegund om snel weer aan te schuiven bij de groepstrainingen. Maar voor nu is de boodschap nog even zelfstandig doortrainen.

Op 8 maart staat er weer een bestuursvergadering gepland. Op de agenda staat dat we een besluit willen nemen over de uitgestelde ALV: digitaal of toch fysiek. Ik hoop dat de vaccinaties en het verloop van de besmettingen ons gunstig gestemd zijn, zodat we medio april toch nog een fysieke ALV kunnen houden. We zullen jullie als leden tijdig informeren omtrent het besluit ALV digitaal-fysiek. 

Als 26-plussers zal ik mijn individuele trainingen nog even moeten voortzetten. Elke zondagmorgen  doe ik een sprinttraining op het voetbalveld. Vanwege de besneeuwde velden heb ik dat 3x moeten omzetten in een intervaltraining op de weg, maar nu mag de sprinttraining weer en dat is een welkome afwisseling. Ik kwam vanochtend aan in een mistig Loenen. Vanaf de middellijn waren beide doelen slecht te zien, maar geen reden om mijn training af te gelasten. Heerlijk trainingsweer! In de COVS spelregelquiz heb ik mij in 7e spelronde met 10 uit 10 gerevancheerd voor de slechte 6e spelronde. Gisterenavond ronde 8 van de COVS-quiz gedaan. Bij het eerst beeldfragment wist ik direct wat ik de wedstrijd zou beslissen. Naarmate ik de beelden vaker bekeek werd ik steeds onzekerder over de juistheid van mijn beslissing. “Bewussie” of niet en wordt daarmee een scoringskans ontnomen?

Veel plezier “jonge honden” donderdagavond bij de eerste groepstraining.

Hou vol en blijf gezond!

Met sportieve groet,
René Beijen