‘Van de Voorzitter’ (83)

ledenvergadering

In de 83e column ‘Van de Voorzitter’ vertelt René Beijen over zijn ervaringen als voorzitter van de SAO Apeldoorn en als scheidsrechter.

Eindelijk weer een potje voetbal
Op 11 oktober 2020 floot ik mijn laatste wedstrijd in de reguliere competitie: Pax tegen Lochem. Een leuke wedstrijd op een complex zonder publiek. Wat ik mij ervan herinner was een gelijk opgaande wedstrijd waarbij beide teams in laatste minuten nog voor de volle winst gingen. De eindstand was 2-2, wat mij betreft een terechte weergave van het spel. Er was in Hengelo wel publiek dat achter de hekken van het sportpark probeerde de wedstrijd te volgen.

Onlangs op een vrijdag zegt mijn zoon; “Pap, we spelen morgen een onderling potje, wil je fluiten?”. Ja, dat is fantastisch. Het is 5 juni 2021, driekwart jaar later en ik sta weer tussen de jongens een wedstrijd te fluiten. Eerbeekse Boys 5 (een team met jonge twintigers) tegen de O19-2. Het was een prima onderlinge confrontatie met leuk op- en neergaand spel. Tweestrafschoppen keurig verdeeld en een einduitslag van 2-5. Het plezier en fanatisme, van het onderlinge potje, spatte er van af. Voor de wedstrijd waren er een paar kratjes bier gehaald bij de plaatselijke supermarkt die gekoeld met ijsblokjes in de bosjes waren neergezet. Na de wedstrijd heerlijk gekoeld bier voor de mannen en de scheids.

Dit is zoals voetbal voor mij hoort te zijn; plezier, elkaar uitdagen op het veld en naderhand een gezellige derde helft in een grote kring op 1,5 meter. En ondanks dat ik de gehele periode heb doorgetraind is een wedstrijd fluiten toch net iets anders dan een training. Ik ben tevreden, dus kom maar op met de uitnodiging voor een volgende wedstrijd.

Clubavond
Daar waar in Eerbeek de kantine en de kleedkamers nog gesloten waren, mochten wij als SAO Apeldoorn weer onze eerste echte clubavond beleven op donderdag 10 juni. Trainen deden we al weer een tijdje, maar dit keer mochten we ook weer douchen en nog veel belangrijker elkaar ontmoeten in de kantine en op het terras. We hadden als trainingsgroep zelf op 3 juni de kleedkamers weer schoongemaakt en de vaste schoonmaakploeg heeft ervoor gezorgd dat de kantine er weer spik-en-span bij stond. Arie had de kantinevoorraad weer aangevuld en onze eerste clubavond sinds lange tijd was weer een feit. Met z’n allen op het terras bij een heerlijke temperatuur van 23 graden. Het was gemakkelijk afstand houden en tijdens het wachten op je douchebeurt kon er worden genoten van een drankje. Fijn om zo weer samen te zijn met trainende en niet-trainende leden.

Traktaties
Op datzelfde het terras mochten we drie traktaties in ontvangst nemen. Luuk Timmer trakteerde voor zijn promotie naar de masterclass, Muhamed Osman trakteerde voor zijn promotie naar TTBV en Matthias Hollebeek is geslaagd voor zijn VWO. Gefeliciteerd mannen, dat zijn mooie stappen waar jullie hard voor hebben gewerkt. Een hele andere blijk van waardering kreeg Bennie Mulder. In onze app-groep liet Bennie een foto zien van zijn “oorkonde scheidsrechter van verdienste”. Een hele andere manier van hard werken door lang plezier te beleven in je hobby en daarbij ook te blijven werken aan jouw fysieke en mentale gesteldheid. Bennie van harte gefeliciteerd!  

Er volgt nu een periode van oefenwedstrijden, zomervakantie, wedstrijden in voorbereiding op de nieuwe competitie en uiteindelijk de start van het seizoen 2021-2022.

Ik wens iedereen veel plezier bij de oefenwedstrijden. Geniet van het EK en mocht je op vakantie gaan, veel plezier! 

Met sportieve groet,
René Beijen

René Beijen

René Beijen – Voorzitter SAO Apeldoorn