De SAO

WAT IS DE SAO? 
De Scheidsrechtersvereniging Apeldoorn en Omstreken is een actieve vereniging voor voetbalscheidsrechters. Wij zijn aangesloten bij de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters (COVS), de landelijke scheidsrechtersvereniging.

De Scheidsrechtersvereniging Apeldoorn en Omstreken is een vereniging voor voetbalscheidsrechters uit de omgeving van Apeldoorn. De SAO verzorgt op haar prachtige accommodatie De Haven trainingen en activiteiten voor haar leden.

Conditietraining
Onder leiding van gediplomeerde conditietrainers wordt er elke donderdagavond vanaf 19:30 uur getraind. De nadruk ligt dan vooral op de fysieke kwaliteiten die cruciaal zijn voor een scheidsrechter. Denk hierbij aan sprinten, keren, remmen en aanzetten, maar ook duurconditie komt aan bod.

Eens in de zoveel maanden wordt de conditie gemeten met een zogenaamde ‘piepjestest’, zodat iedereen zijn eigen vooruitgang kan bijhouden. Een gemiddelde trainingsavond kent vijftien tot dertig deelnemers.

Spelregelkennis
Naast het verbeteren van de conditie, wordt er bij de SAO ook aandacht besteed aan het verbeteren van spelregelkennis. Na elke training maakt iedereen vijf spelregelvragen, die vervolgens worden behandeld door een docent van de KNVB.

De beste spelregelkenners spelen aan het eind van het seizoen een grote finale, om te bepalen wie zich Spelregelkampioen mag noemen.

En meer…
Natuurlijk draait het op een trainingsavond niet alleen om het verbeteren van de conditie en spelregelkennis. Even belangrijk is het uitwisselen van ervaringen als scheidsrechter. Ook wanneer iemand een vervelende ervaring heeft beleefd op het voetbalveld, kan hij dit delen met collega-scheidsrechters.

Verder staat gezelligheid bij de SAO hoog in het vaandel. Zo organiseert de SAO jaarlijks een pokertoernooi, een prachtig technisch weekend, een dartcompetitie, een spelregelkampioenschap en een gezellig voetbaltoernooi. Verder ontvangt de SAO een paar keer per jaar een interessante spreker.

SAO Apeldoorn – Statuten