Terugblik: FIFA-conditietest & Buitenspelpresentatie

Op donderdag 1 september organiseerde de SAO Apeldoorn een FIFA-conditietest, die door iedereen uitgelopen werd, gevolgd door een presentatie met videobeelden. Tijdens deze presentatie stond de nieuwe interpretatie van de buitenspelregel centraal. Naast onze eigen leden, was ook een aantal enthousiaste club-scheidsrechters van verenigingen uit de regio Apeldoorn aanwezig. 

De conditietest bestond uit een uitgebreide warming-up, gevolgd door een sprintonderdeel en een intervalonderdeel. Tijdens de sprints en de intervals werd uiteraard rekening gehouden met de verschillen in fitheid tussen de scheidsrechters, zodat iedereen op zijn eigen niveau de test kon lopen. Iedereen liep de test wel binnen dezelfde tijd, maar men kon kiezen voor de ‘officiële’ afstand van 40 meter sprint en 75 meter interval, of voor een kortere afstand.

Tijdens de daaropvolgende presentatie van Muhamed Osman en Luuk Timmer, werd ingezoomd op de nieuwe interpretatie van de buitenspelregel, die op woensdag 27 juli is gewijzigd door de FIFA. De vele videoclips leverden interessante discussies op en al met al was het een erg leerzame avond! De SAO Apeldoorn bedankt alle scheidsrechters voor hun enthousiaste deelname aan de conditietest en de presentatie en wenst iedereen een heel goed seizoen toe!