André en Jari behalen trainersdiploma

André Kleverwal en Jari Procee zijn geslaagd voor de opleiding ‘Conditietrainer scheidsrechters amateurvoetbal’. De SAO feliciteert beiden van harte met hun diploma! Lees verder voor de ervaringen van André. 

“Bij toeval, door een app van Jari, kwam ik er achter dat er een trainerscursus gaande was bij de SVDU.  Jari nam ook deel aan deze cursus. Op dat moment was ik samen met Jelle op het jubileumfeest vanwege het 100-jarig bestaan van de Deventer Scheidsrechtersvereniging waar ook een initiatiefnemer van de cursus aanwezig was.

We hebben hem meteen aangesproken met de vraag of het nog mogelijk was om mee te doen. Het was alweer wat jaartjes geleden dat ik aan zo’n cursus had deelgenomen en een beetje opfrissen en wegwijs worden in het nieuwe nu kon geen kwaad. De eerste cursusdag was al geweest, maar ik kwam niet onder de huiswerkopgave van deze dag uit.

Hilco de Boer, de cursusleider, was duidelijk in zijn verhaal. Er werd veel ingegaan op de theorie, maar het veld werd zeker niet overgeslagen. Het was een leerzame cursus waarbij ik erachter kwam dat er in de afgelopen 30 jaar toch wel het een en ander veranderd was.

Groepsfoto van de gediplomeerde cursisten (links Jari Procee, derde van rechts André Kleverwal en uiterst rechts docent Hilco de Boer).

Ik ben blij deze cursus gevolgd te hebben en kan het iedereen, zekers trainers, aanbevelen.  Het leert je veel over zowel oefeningen die je beter en sneller kunnen maken als oefeningen om te herstellen. Arbeid-rustverhoudingen zijn veel besproken en ook het belang van de vele soorten oefeningen kwam rijkelijk aan bod.

Dank aan Jelle en Gijs die tijdens mijn afwezigheid, vanwege de cursus, voor mij hebben ingevallen.

Ik heb er een diploma bij en hoop hiermee jullie nog beter van dienst te kunnen zijn.”

André Kleverwal

Het door André behaalde diploma ‘Conditietrainer scheidsrechters amateurvoetbal’