Geslaagd Darttoernooi SAO Apeldoorn

Zaterdag 25 mei was het dan eindelijk zover. Terug van weggeweest, het grote darttoernooi bij de SAO Apeldoorn. Een kleine terugblik leert dat het laatste darttoernooi werd georganiseerd in 2018 en wát zag de wereld er toen anders uit. Corona was toen nog een biertje, Ronaldo voetbalde nog bij Real Madrid en ik kan me zo voorstellen dat de voorzitter destijds nog wel haar op z’n hoofd had. Afijn, zaterdagavond kon de strijd dus losbarsten!

Een goede twee dozijn aan mensen hadden zich verzameld (wat bijzonder veel is voor een vereniging van een kleine 100 man) om de strijd met elkaar aan te gaan. Gelukkig werd deze strijd met pijltjes op het bord gevoerd. De avond werd geopend met de poulefase, waarin de twee beste van elke poule zich zouden plaatsen voor de finale. Al snel werd duidelijk dat het niveauverschil erg groot was, omdat de poulefase bij de ene poule ietsje sneller klaar was dan bij de andere poule. Misschien had de OC een regel moeten bedenken om het oneindig mikken op dubbel 1 ongedaan te maken. Voor de volgende keer!

Terwijl er op het ene bord eindeloos op dubbel 1 werd gemikt, werd er op het andere bord de ene na de andere high score gegooid. Het aantal 180’ers deze avond was niet op één hand te tellen (wel op twee, maar dat mag je weglaten uit het verslag) en ook werden er regelmatig hoge finishes uitgegooid zoals door Richard Zijlstra die 80 op iconische wijze uitgooide door tweemaal dubbel tops te raken. Ook oud bekende Patrick Zwiers wist een aantal mooie scores te gooien, maar zijn eervolle vermelding komt later aan de orde.

In de finalerondes werd wel duidelijk wie de ‘ervaren’ darters van het stel waren. Marcel van Putten en Raymond Witteveen mochten zich na een spannende strijd winnaars van het toernooi noemen. Zij namen het in de finale op tegen Gerke en Melvin. Melvin gooide nog een 140 score, maar helaas mocht dat niet meer baten. Uitzonderlijk om te vermelden was dat Marcel een 9-darter gooide, of hoe je dat ook noemt als je drie keer triple 1 gooit. Het werd in ieder geval beloond met een luidkeels gejuich door het publiek. De welbefaamde Martin Adams ging hem eens voor en nu mag Marcel zich ook in dit illustere rijtje wanen.

Spanning en publiek bij de grote finale!

Ook het iconische koppel Patrick Zwiers en Martijn Kieft verdient een eervolle vermelding, zij wonnen in de verliezersfinale van Bert Zwiers en Marcel Zijlstra en mochten zich daarmee winnaars noemen van de verliezersronde. Ironisch genoeg waren er deze avond eigenlijk helemaal geen verliezers, daar iedereen heeft genoten van dit prachtige evenement. Deze gaan we zeker vaker terugzien op de agenda!

Speciale dank natuurlijk nog aan Richard en Marcel Zijlstra voor het regelen van de dartbanen en het bedienen van de bar deze avond!