Geslaagde kick-off voor clubscheidsrechters

Op woensdag 15 september vond bij de SAO Apeldoorn de kick-off plaats voor clubscheidsrechters. Ruim 30 scheidsrechters van diverse clubs uit de regio waren hierbij aanwezig. 

Namens de SAO Apeldoorn namen Jelle Besselsen en Luuk Timmer de belangrijkste spelregelwijzigingen en een aantal belangrijke spelregels door. Dit gebeurde aan de hand van een presentatie (zie hieronder de belangrijkste slides) en uiteraard veel videoclips. Onderwerpen die aan bod kwamen waren de gewijzigde handsregel, maar ook buitensporig/onbesuisd, duidelijke scoringskans/veelbelovende aanval, gewelddadige handelingen en buitenspel. Alle aanwezige clubscheidsrechters deden zeer enthousiast mee, wat goede en leerzame discussies opleverde. De SAO Apeldoorn is dankbaar voor de grote opkomst en wenst iedereen een mooi en sportief seizoen toe!

Hieronder staan de belangrijkste slides van de presentatie van afgelopen woensdag. Helaas is het niet mogelijk om de gebruikte videoclips te uploaden. Wel is via deze link een webinar van de KNVB te bekijken (aanrader!), waarin spelregelwijzigingen van dit én vorig seizoen worden besproken, eveneens voorzien van videoclips.