‘Van de Voorzitter’ (53)

ledenvergadering

In de 53e column ‘Van de Voorzitter’ vertelt René Beijen over zijn ervaringen als voorzitter van de SAO Apeldoorn en als scheidsrechter.

De afgelopen weken stonden in het teken van wind en water. Tel daarbij de carnavalsvakantie en het beker-/inhaalweekend op en dat moet je concluderen dat er in deze periode weinig werd gevoetbald. Dat heeft dan wel weer als voordeel dat alle geblesseerde scheidsrechters de tijd hebben om te herstellen en dat we elk weekend tot aan de zomerstop aan de bak mogen!

Het aantal competitiewedstrijden was in deze periode beperkt. Gelukkig konden we onze wedstrijdfitheid op peil houden tijdens de trainingen op de donderdagavond en liefhebbers hadden nog de kans om een oefenwedstrijd te fluiten. Ik had het geluk om een wedstrijd uit de Apeldoorn Cup “Onder 23” te mogen fluiten op steenworp afstand van mijn huis. Het was een onderling treffen tussen Loenermark en Albatross, waarbij een plek naar de volgende ronde op het spel stond. Het was een wedstrijd waarbij snel en goed gecombineerd voetbal werd afgewisseld met rommelige fases. Het was leuk om te zien dat er A-spelers waren die in het begin nog wat onwennig in het veld stonden om vervolgens snel mee te draaien.

De presentatie van Rob Dieperink was zeer geslaagd. Rob gaf terug dat hij het ook een geslaagde presentatie vond waarbij hij zeer enthousiast was over de vraagstelling van de jonge scheidsrechters. Er waren zoveel vragen uit de zaal dat Rob ons als tip meegaf om te kijken naar: “hoe we iedereen een kans willen geven om een vraag te stellen?”

Het Technisch Weekend 2021 staat gepland voor 8, 9 en 10 januari 2021. Dit betekent een drukke januari-maand in 2021 met op 2 januari het J.W. van Essen zaalvoetbaltoernooi, 8-9-10 januari TW2021 en op 16 januari het landelijk zaalvoetbaltoernooi.

Twee bestuursleden hebben ter voorbereiding op het 100-jarig jubileum de map van de vorige jubileumcommissie doorgenomen om te kijken wat er allemaal nodig is om een jubileum voor te bereiden. Het bestuur heeft besloten om in het jaar 2021 kaders op te stellen voor de jubileumcommissie. Na het 95-jarig bestaan gaan we van start de jubileumcommissie om 5 jaar later in het jaar 2027 ons 100-jarig bestaan te vieren.  

Er is de komende tijd veel te beleven op en rondom de velden.

Veel plezier!

Met sportieve groet, 
René Beijen

René Beijen

René Beijen – Voorzitter SAO Apeldoorn.