Verslag van de Paris World Cup

Luuk Timmer, Stefan Baltus, Pim Weghorst

Van 5 tot 9 juli werd in Parijs de Paris World Cup gespeeld. Twee leden van de SAO Apeldoorn, namelijk Stefan Baltus en Luuk Timmer, waren daar aanwezig als scheidsrechter. Lees hier het verslag.

Het Nederlandse arbitrale team werd compleet gemaakt door Pim Weghorst uit Oldenzaal. Het drietal vertrok op maandagochtend met de auto richting Parijs en kwam daar aan het eind van de middag aan. Nadat we hadden ingecheckt in het hotel, kregen alle scheidsrechters een briefing van de Referee Committee. Vervolgens was het tijd voor de openingsceremonie in het Stade Charléty.

Luuk Timmer, Stefan Baltus, Pim Weghorst

Tijdens de openingsceremonie, v.l.n.r.: Stefan Baltus, Pim Weghorst en Luuk Timmer.

De volgende ochtend stonden de eerste wedstrijden op het programma. Elk van ons zou eigenlijk één wedstrijd fluiten en er twee vlaggen. Door de afmeldingen van twee Algerijnse teams, kwam alleen Stefan in actie als scheidsrechter. De rest van de dag besteedden we aan een bezoek aan de Eiffeltoren. Op woensdag mochten gelukkig ook Pim en Luuk aan de bak, zodat we na twee wedstrijddagen allemaal één wedstrijd hadden gefloten. Die avond bekeken we in de Fanzone onder de Eiffeltoren de wedstrijd Wales – Portugal.

Luuk Timmer, Stefan Baltus, Pim Weghorst

Team Nederland in wedstrijdtenue.

Op donderdag vonden de laatste poulewedstrijden plaats. Gelukkig kwamen we pas ‘s avonds in actie, want het was overdag ruim dertig graden. De voltallige Referee Committee zat op de tribune, hetgeen een goed teken was. Alle drie de wedstrijden werden zonder problemen tot een goed einde gebracht. Voormalig EK-scheidsrechter Peter Fröjdfeldt voorzag ons na afloop van de nodige leerzame feedback. Vervolgens haastten we ons naar een gezellig café om te zien hoe Frankrijk zich plaatste voor de EK-finale.

Luuk Timmer, Stefan Baltus, Pim Weghorst

Na de laatste groepswedstrijd op de foto met o.a. Peter Fröjdfeldt (tweede van rechts).

Toen we terug waren in het hotel kwamen de aanstellingen voor de knock-outwedstrijden binnen. Alle drie mochten we op vrijdagochtend nogmaals aan de bak. Na de wedstrijden kregen we nuttige tips van Alex Bos, Wim Bronsvoort en Frank de Winter, die ondanks hun eigen aanstellingen als observers nog tijd hadden om bij ons te komen kijken. Na de wedstrijden genoten we van het moois dat Parijs te bieden heeft, zoals het Louvre, de Notre-Dame en de Champs-Élysées.

Luuk Timmer, Stefan Baltus, Pim Weghorst

We hadden buiten de wedstrijden om genoeg tijd om Parijs te verkennen.

Op zaterdag werden de finales gespeeld. Elke leeftijdscategorie, van U10 tot U19, had een eigen finale. Wij hadden als team de leiding over de U16-finale tussen FC Issy uit Frankrijk en Mercedarios uit Spanje. Onder toeziend oog van WK 2014-scheidsrechter Djamel Haimoudi brachten we ook deze laatste wedstrijd tot een goed einde. Na het laatste fluitsignaal ontvingen we alle drie een mooie medaille als aandenken, waarna we voldaan terug keerden naar Nederland.