Afscheidswedstrijd Harry Hurenkamp

Op zaterdagochtend 14 mei 2022 was het zover: Harry Hurenkamp floot na maar liefst 41 jaar zijn allerlaatste wedstrijd. Hij floot Schalkhaar JO15-3, waar zijn kleindochter keeper is, tegen Groen Wit JO15-2. Ferry van Ark was erbij en schreef onderstaand verslag.

“Door verschillende fysieke ongemakken en zijn leeftijd werd het voor Harry tijd om te stoppen. Het was een wens van Harry om éénmaal zijn eigen kleindochter te fluiten in een officiële wedstrijd. Bij wijze van uitzondering werkte de KNVB hier graag aan mee. Zodoende werd Harry door de KNVB aangesteld bij het team van zijn kleindochter, Schalkhaar JO15-3, dat speelde tegen Groen Wit JO15-2.

Vooraf en na afloop van de wedstrijd werden de gasten van Harry heel fijn ontvangen in de commissiekamer van Schalkhaar, waar een drankje kon worden genuttigd. Namens Harry en de KNVB willen wij Schalkhaar hartelijk danken voor hun medewerking, waardoor dit afscheid een mooi moment werd voor Harry om samen met zijn dierbaren op terug te kijken. 

Dan over de wedstrijd zelf: Harry was toch wel zenuwachtig in de kleedkamer, vertelde hij. Hij was zelfs even zijn fluitje kwijt, maar die vond hij vlak voor de wedstrijd gelukkig weer terug. Zo kon Harry met zijn fluitje, de bal en de vlaggen richting het veld. Net voor het begin stonden de spelers en het publiek rondom de middencirkel. Daar werd Harry onderscheiden als Scheidsrechter van Verdienste en kreeg hij de gouden speld uitgereikt namens de KNVB, voor de 41 jaar dat Harry actief was geweest op de velden.

Harry Hurenkamp werd voorafgaand aan zijn laatste wedstrijd benoemd tot Scheidsrechter van Verdienste en hij ontving de gouden speld. 

Na de toss gingen de teams voetballen, het was een spannende wedstrijd met kansen aan beide kanten. Harry volgde het spel goed en hij koos de juiste positie bij vrije schoppen. Ook de spelregels had Harry nog goed in zijn hoofd zitten. Bovendien had hij twee assistent-scheidsrechters die goed hun best deden. In de 2e helft zagen we dat Harry een speler aansprak, omdat hij zijn uitrusting in orde moest maken. De wedstrijd eindigde in 2-2, waar beide ploegen tevreden mee waren. Harry kan niet alleen terugkijken op een prachtige afscheidswedstrijd, maar ook op een prachtige jarenlange carrière als scheidsrechter.

Ik sluit af met de volgende woorden van Harry zelf: “Graag wil ik mijn familie, Andries, Noemia, Rein, Hennie, Andre, Harry, Ferry en de leiding van Schalkhaar danken voor deze hele mooie dag.”

Harry ging als trotse opa natuurlijk op de foto met zijn kleindochter, de keepster van Schalkhaar JO15-3.