Spelregelvragen SAO Apeldoorn ronde 25

Spelregels SAO

Vanwege de situatie rondom het coronavirus gaan de clubavonden niet door. Toch kunnen de spelregelvragen gemaakt worden. Onderstaand vinden jullie de spelregelvragen van ronde 25.

Wil je meedoen? De antwoorden kan je tot en met zondag 19 april mailen naar secretaris@sao-apeldoorn.nl. Op dinsdag 21 april volgen dan de antwoorden en een bespreking van de vraag met de meeste fouten. Veel succes!

Vraag 1: 
Twee tegenstanders komen met elkaar in botsing en hebben beide verzorging nodig en worden hiervoor van het speelveld verwijderd. De trainer van team A wil niet wachten op de blessurebehandeling en wil zijn speler direct wisselen. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

A. Beide spelers (wisselspeler team A en geblesseerde speler team B) mogen het veld pas weer in als het spel is hervat en na toestemming van de scheidsrechter.
B. De wisselspeler van team A mag gelijk het speelveld betreden, de geblesseerde speler van team B mag het veld pas weer in als het spel is hervat en na toestemming van de scheidsrechter.
C. Hij staat de wissel van team A gelijk toe en in dit geval mag de geblesseerde speler van team B op het speelveld worden behandeld alvorens het spel weer wordt hervat.

Vraag 2: 
Nadat een speler de bal rechtstreeks uit een scheidsrechtersbal heeft ontvangen, dribbelt hij een tiental meters en besluit hij op het doel van de tegenpartij te schieten. De keeper probeert de bal nog te stoppen maar mist deze volledig en de bal gaat dan ook in het doel. Hoe wordt het spel nu hervat?

A. Doelschop
B. Aftrap na geldig doelpunt
C. Hoekschop
D. Scheidsrechtersbal

Vraag 3: 
Partij A krijgt buiten het eigen strafschopgebied een vrije schop te nemen. De nemer van de vrije schop wipt de bal omhoog, waarna een medespeler de bal met de knie terugspeelt op zijn doelverdediger. Deze vangt de bal met zijn handen op en schiet de bal ver het veld in. Wat zal de scheidsrechter beslissen?

A. Indirecte vrije schop partij B
B. Indirecte vrije schop partij B, speler van partij A die de bal met de knie terugspeelde gele kaart
C. Indirecte vrije schop partij B, doelverdediger van partij A gele kaart
D. Doorspelen

Vraag 4: 
Twee aanvallers, waarvan één vanuit een buitenspelpositie, rennen naar de bal die door een ploeggenoot werd gespeeld. Een verdediger, die zich op tien meter van de bal bevindt, brengt de aanvaller die zich in buitenspelpositie bevond op onvoorzichtige wijze ten val. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

A. Hij moet het buitenspel staan bestraffen
B. Een directe vrije schop toekennen
C. Een directe vrije schop toekennen met de bijbehorende disciplinaire straf
D. Beide spelers overtreden de spelregels, dus onderbreken en hervatten met scheidsrechtersbal

Vraag 5: 
Bij een duel in het strafschopgebied verliest een aanvaller een schoen, maar hij ziet kans om met die voet toch nog de bal in het doel te trappen. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

A. Doelschop
B. Scheidsrechtersbal
C. Indirecte vrije schop
D. Doelpunt

 

De antwoorden kan je tot en met zondag 19 april mailen naar secretaris@sao-apeldoorn.nl.