Verslag Storsjö Cup 2015

Storsjö Cup

Van dinsdag 30 juni tot en met zaterdag 4 juli waren drie scheidsrechters van de SAO Apeldoorn actief op de Storsjö Cup in Zweden. Gijs van Mun beschrijft hier hoe hij dat heeft ervaren.

“Dit jaar mocht ik voor het eerst mee naar de Storsjö Cup in Östersund. Andere SAO’ers die meegingen waren Jelle en Luuk. De dag zelf begon op station Apeldoorn, waar we met drie andere Zweden-gangers hadden afgesproken. Vanaf hier reisden we gezamenlijk naar Amersfoort. Eenmaal aangekomen op station Amersfoort stonden er al een enkele andere deelnemers. Nadat iedereen zich had voorgesteld en zijn polo had gekregen, konden we eindelijk vertrekken. De twee busjes vertrokken richting Granna, in het zuiden van Zweden, waar we onze overnachting hadden. Na een lange reis kwamen we aan in Motel Vätterleden, waar we gezamenlijk uitrustten van deze dag. Tegen middernacht probeerde iedereen te slapen, al zijn er altijd enkele nachtbrakers die de slaap niet kunnen vatten.

De volgende dag stapten we weer in de busjes om richting onze eindbestemming Östersund te gaan. Eenmaal aangekomen in Östersund zochten we een restaurant op, terwijl Jelle een andere deelnemer ophaalde van het vliegveld. Na het eten inspecteerden we de velden van het toernooi en daarna zijn we naar het Furupark gegaan om onze slaapplekken klaar te maken. Vervolgens hadden we een korte briefing van Stefan, waarna er een rustig potje gevoetbald werd op de parkeerplaats. De dag werd ontspannen afgesloten met een hapje en een drankje.

De maandag was een rustdag, welke we begonnen met een rustige training op het sportpark, waarna we nog een potje voetbal speelden. Verder hebben we een skigebied bezocht, waarbij de nodige foto’s van het uitzicht werden gemaakt. De dinsdag begon goed, aangezien mijn eerste wedstrijd pas om twaalf uur begon. Bij mijn eerste wedstrijd kon ik gelukkig goed wennen aan de voetbalmentaliteit van de Zweden, deze is namelijk wat steviger en minder aanstellerig. Tegen het eind van de middag moest ik ook nog invallen voor de ziek geworden Teun. Verder hebben we ook nog de openingsceremonie bezocht en mochten we langs komen bij de gouverneur van de provincie. Op de vrijdag floot ik een vrij hectische P16-wedstrijd (jongens onder 16 jaar), waarin van alles gebeurde. Ik bleef in die wedstrijd wel kaartloos en dit betekende dat ik tijdens het hele toernooi geen kaarten heb gegeven.

De zaterdag begon deze keer om negen uur, toen ik moest assisteren bij een P16-kwartfinale. Aan het eind van de middag was het tijd voor de wedstrijd waar het allemaal om draaide, de finale. De finale stond onder de leiding van Luuk, geassisteerd door twee assistenten van de Landelijke Lijst. Zelf was ik vierde official. Tijdens de wedstrijd was er voor mij niet heel veel te doen, maar al met al was het wel een leuke ervaring. De dag werd afgesloten met een barbecue en live muziek op het Furupark. Bovendien is er een nieuwe band ontstaan, namelijk de The Party Refs.

De terugreis zou een lange zit worden, aangezien we niet onderweg gingen overnachten. Daarom werd er vlak voor vertrek nog het nodige voedsel ingeslagen. Omdat er flink werd doorgereden, konden we in Denemarken een boot eerder pakken. De uiteindelijk aankomst in Amersfoort was daarom al half tien ‘s ochtends. Nadat iedereen elkaar gedag had gezegd en er een laatste groepsfoto was gemaakt, ging iedereen zijn eigen weg naar huis.”

Lees hier het uitgebreide verslag en bekijk de foto’s (het verslag opent in een nieuw tabblad).