Scheidsrechter in beeld: Patrick Zwiers

Scheidsrechter Patrick Zwiers.

De webredactie brengt maandelijks een scheidsrechter van de SAO in beeld. Vandaag bezochten wij Patrick Zwiers bij zijn wedstrijd AGOVV – SDS’55.

De wedstrijd ving om 14:30 uur aan in het stadion van AGOVV. De hoofdtribune was vanwege instortingsgevaar nog altijd niet toegankelijk voor publiek, dus de toeschouwers zochten rondom het veld een plekje in de zon. Ook enkele SAO’ers waren aanwezig om de Apeldoornse arbiter aan het werk te zien.

Onder begeleiding van opzwepende muziek betraden beide teams en de 25-jarige leidsman het speelveld. In de eerste helft kwam AGOVV op een 1-0 voorsprong na een prima uitgespeelde aanval. Voor het overige was de eerste helft niet bijster interessant, maar het echte spektakel werd bewaard voor de tweede helft.

Na rust verdubbelde AGOVV middels een prachtig afstandschot haar voorsprong. SDS’55 bleef echter druk zetten, en even later kwam het via een terecht toegekende strafschop terug tot 2-1. Hierna werd er niet meer gescoord, maar het publiek kreeg nog wel de nodige gele en rode kaarten te zien. In de ogen van de aanwezige SAO’ers waren deze kaarten allemaal terecht.